انواع پارکت
تنوع و گوناگونی در هر محصولی یا اگر بخواهیم بهتر بگویم در اکثر محصولات وجود دارد، مخصوصاً محصولاتی که استفاده از آنها زیاد است.
پارکت ها از آن دسته محصولاتی هستند که از جهات مختلف با هم تفاوت دارند و انواع مختلفی از پارکت ها وجود دارد.
ما در این مقاله قرار است که انواع پارکت را بر اساس چوب استفاده شده به شما معرفی کنیم تا شما با توجه به ویژگی انواع پارکت ها بهترین تصمیم را برای خرید و استفاده پارکت ها اتخاذ کنید، ولی قبل از این که انواع پارکت را بشناسید ابتدا باید تعریفی کلی و جامع از پارکت را به شما ارائه دهیم.
پارکت چیست؟
می توانیم بگوییم پارکت ها نوعی از کفپوش ها هستند که جنس آنها معمولا از چوب طبیعی است، از ویژگی پارکت ها می توان به تولید آسان آنها اشاره کرد به این صورت که با تبدیل الوار های درختان به قسمت های کوچک پارکت ها به وجود می آیند و خیلی ساده آنها را بعد از زیر سازی کف، به کف خانه، محل کار، و غیره..... می چسبانند و درنهایت با استفاده از ساب و لاک آنها را بند کشی و یا درز گیری می کنند، در نظر داشته باشید که پارکت های چوبی با لمینت متفاوت است.
انواع پارکت ها
پارکت های چوبی یکی از انواع پارکت ها هستند این پارکت ها با توجه به اینکه از انواع چوب درختان درست می شوند هر کدام دارای ویژگی های به خصوص خودشان هستند و معمولا در رنگ، میزان مقاومت، مدت عمر مفید، روشن و یا تیره بودن رنگشان باهم تفاوت های دارند که در ادامه این مقاله به انواع پارکت ها اشاره خواهیم کرد.
پارکت درخت بلوط:
اگر بخواهیم یک پارکت با دوام و قوی را انتخاب کنیم قطعاً پارکت های تهیه شده از چوب درخت بلوط بهترین گزینه هستند، چرا که درختان بلوط دارای چوب هایی با دوام هستند که از قدیم الایام در ساخت خانه ها و پل ها مورد استفاده قرار می گرفتند، از دیگر ویژگی های پارکت های درخت بلوط رنگ زیبای این چوب است.
پارکت درخت گردو:
درخت گردو در بین ما ایرانی ها به عنوان درختی سرکش و مغرور معرفی شده است که در نواحی کوهستانی به خوبی رشد می کند، درختان گردو از گونه درختان پهن برگ هستند، با اینکه مکان های کوهستانی بهترین مکان برای پرورش درختان گردو هستند اما این درختان در همه جای ایران و جهان یافت می شوند و با جرأت می توانیم بگوییم که گردو یک درخت ایرانی است، چرا که طبق آخرین تحقیقات از کتب تاریخی جهان قرن ها پیش نخستین نهال از ایران به اروپا فرستاده شده است.
از چوب درخت گردو برای ساخت محصولات مختلفی مانند صفحه شطرنج، تخته نرد و حتی مبل استفاده می کنند و دلیل این امر توان و قدرت این چوب ها است.
در بین انواع پارکت ها، پارکت های که از چوب درخت گردو درست می شوند بسیار مقاوم و با دوام هستند و به همین دلیل بیشتر برای فروشگاه ها و مکان های عمومی که رفت و آمد در آنها زیاد است استفاده می شوند.
پارکت درخت گیلاس:
در بین انواع پارکت ها تا بحال مقاوم ترین پارکت های که ساخته شده اند از چوب درخت گیلاس بوده است.
درخت گیلاس در همه قاره ها رشد می کند و علاوه بر میوه خوشمزه آن چوب درخت گیلاس نیز زیاد مورد استفاده قرار میگیرد، میتوانیم بگوییم که چوب درخت گیلاس هنرمند ترین چوب در بین درختان است، چون در بسیاری از کارهای هنری از چوب این درخت استفاده می کنند.
زیبایی رنگ ذاتی چوب درخت گیلاس که طلایی مایل به قهوهای هستند باعث شده است که شرکت هایی زیادی از چوب درخت گیلاس برای ساختن پارکت استفاده کنند که اتفاقاً این پارکت ها بسیار زیبا می باشند.
پارکت درخت افرا:
همانطور که چوب درخت گیلاس یک چوب هنرمند است چوب درخت افرا یک چوب صنعتی است، چون در اکثر موارد صنعتی از چوب این درخت استفاده می کنند به دلیل رنگ روشن و زیبای این چوب، پارکت هایی که با چوب درخت افرا ساخته می شوند داری زمینه روشنی هستند و کسانی که قصد دارند فضای را که پارکت می کنند روشن باشد، از پارکت های ساخته شده با چوب درخت افراد استفاده می کنند، چرا که پارکت های ساخته شده از درخت افرا به دلیل روشنایی رنگ این چوب باعث بازتاب نور و روشنایی و زیبایی خانه شما می شود.
پارکت درخت راش:
از ویژگی های پارکت های ساخته شده با چوب درخت راش می توان به استحکام و دوام بالای آنها در کنار زیبایشان اشاره کرد.
یکی از بهترین چوب های که میشود در صنعت پارکت از آن استفاده کرد چوب درخت درخت راش است، زیبای رنگ این چوب در کنار دوامش باعث شده که این نوع پارکت طرفداران زیادی داشته باشند.
سخن آخر:
ما در این مقاله به انواع پارکت های چوبی از لحاظ نوع چوب استفاده شده پرداختیم، اما باید بدانید که دنیای پارکت ها بزرگتر از آن است که بتوان در یک مقاله انواع آن را به صورت کامل بیان کرد، در واقع انواع پارکت را می توان از چند جهت مورد بررسی قرار داد، مثلاً انواع پارکت از لحاظ نوع جنس، مثلاً پارکت های پلاستیکی، لمینت، اپوکسی و غیره که در مقالات دیگر به صورت مفصل به انواع پارکت ها خواهیم پرداخت.
امیدواریم با خواندن این مقاله بتوانید بهترین پارکت چوبی را بر اساس مکانی که قرار است از آن استفاده کنید را انتخاب کنید و از آن لذت ببرید.