شاید همه ما بار ها تصمیم به انجام کاری گرفتهایم که اطلاعات دقیقی در مورد هزینه هایی که آن کار برای ما به همراه دارد نداشته ایم.
با توجه به مشکلات اقتصادی و از طرفی نیاز به مسکن، مهمترین کاری که نیاز به محاسبه دقیق دارد، محاسبه هزینه ساخت مسکن باشد.
یکی از مراحل مهم در ساخت مسکن قسمت پوشش کف خانه و منزل ما است، که سهم ویژه ای در زیبا سازی خانه ما دارد.
اما همه ما به دنبال این هستیم که به قول معروف پایمان را به اندازه گلیم مان دراز کنیم، به همین خاطر در این مقاله قصد داریم به محاسبه قیمت پارکت به ساده ترین و دقیق ترین روش ممکن بپردازیم، پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
محاسبه قیمت پارکت:
اولین قدم برای محاسبه قیمت پارکت اطلاع از متراژ محیطی است که قصد پارکت کردن آن را داریم در واقع ما باید اول بدانیم که چند متر پارکت نیاز داریم.
برای برآورد دقیق پارکت مورد نیاز باید توجه داشته باشید که متراژ باید بر اساس مترمربع باشد.
باید بگوییم که به دست آوردن متراژ کار بسیار آسانی است.
برای به دست آوردن متراژ ابتدا مکانی را که قصد پارکت کردن آن را دارید بر روی یک کاغذ بکشید و سپس اندازه طول و عرض آن را به دست بیاورید بعد از اطلاع از طول و عرض مکان مورد نظر آنها را(طول و عرض) در هم ضرب کنید، متراژ به دست آمده همان است که شما پارکت نیاز دارید.
نکته مهم این است که بعضی از اتاق ها مربع یا مستطیل کامل نیستند شما در این مواقع سعی کنید که بیشترین طول و عرض را در نظر بگیرید.
محاسبه قیمت پارکت:
همانطور که می دانید پارکت ها مانند خیلی از وسایل و محصولات انواع مختلفی دارند.
که قیمت هر کدام با هم متفاوت است اما فرمول و محاسبه قیمت برای همه آنها یکسان است از آنجایی که پارکت ها به صورت بسته ای هستند، در اولین قدم شما باید میزان متراژ هر بسته پارکت را بدانید و سپس متراژ مورد نیاز خودتان را تقسیم در تعداد بسته کنید تا تعداد بسته های مورد نیاز را به دست آورید.
لازم است که این نکته را برای شما توضیح بدهیم که شما باید چند بسته پارکت اضافه از محاسبات خودتان خریداری کنید و دلیل این امر این است که احتمالاً پارکت های شما در فرایند جابجایی و نصب، پرتی و دور ریز داشته باشند.
برای محاسبه قیمت قرنیز دور را هم حساب کنید.
برای محاسبه قیمت پارکت به صورت دقیق باید میزان قرنیز مورد نیاز را هم محاسبه کنید.
برای به دست آوردن متراژ قرنیز مورد نیاز شما باید دور تا دور اتاق را اندازه گیری کنید و با هم جمع کنید تا مقدار مورد نیاز به دست بیاورد.
نکته مهم
اگر قصد استفاده از قرنیز ام دی اف داریم رقم به دست آمده(حاصل جمع دور تا دور مکان مورد نظر) را تقسیم ۳.۶۶کنیم، اما در صورتی که قصد مان استفاده از قرنیز پی وی سی است حاصل به دست امده را تقسیم بر ۳ کنیم.
مرحله نهایی برای محاسبه قیمت پارکت:
قیمت به دست آمده رابطه مستقیمی با نوع پارکت و غرنیزی که استفاده میکنیم دارد، مثلاً ما قصد محاسبه قیمت پارکت آرتا را داریم که یکی از مرغوب ترین و بهترین پارکت ها به حساب می آید.
معمولاً هر بسته پارکت آرتا چیزی حدود دو متر را پوشش می دهد، قیمت هر بسته پارکت آرتا چیزی حدود ۱۶۵ هزار تومان است و اگر ۱۶۵ هزار تومان را تقسیم بر دو کنیم می شود تقریباً چیزی معادل ۸۲ هزار تومان یعنی ما برای هر متر مربع ۸۲ هزار تومان پارکت نیاز داریم.
اگر فرض را بر این بگیریم که خانه ما یک خانه ۸۰ متری است و ما قصد پارکت کردن سالن خانه مان را که ۳۰ متر است را داریم باید سی را ضربدر ۸۲ هزار کنیم که می شود چیزی حدود دو میلیون و ۴۶۰ هزار تومان پول برای تهیه پارکت نیاز داریم، اگر بخواهیم ۱۰ درصد هم برای دور ریز و پرتی در هنگام نصب و جابجای در نظر بگیریم، مساحت ما می شود ۳۳ متر و هزینه ما میشود تقریباً دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اما این رقم فقط برای تهیه پارکت است، در حالی که ما به مبلغی حدود پانصد هزار تومان جهت قرنیز نوع ام دی اف نیاز داریم، که تا اینجای کار می کند به عبارتی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، اگر بخواهیم اجرت نصب پارکت و قرنیز ها را باتوجه به قیمت نصب در تهران و با میانگین دوازده هزارتومان برای هر مترمربع در نظر بگیریم برای سی متر میشود چیزی در حدود ۳۶۰ هزارتومان که تا اینجا هزینه ما میشود سه میلیون ششصد شصت هزارتومان و در آخر چیزی تقریبا معادل پونصد هزارتومان برای خرید چسب برای چسباندن و لاک برایی درز گیری به این مبلغ اضافه کنید تا هزینه مورد نیاز برای ۳۰متر مربع پارکت را به دست بیاورید.
(چیزی نزدیک به چهارونیم میلیون )
این روش ساده و دقیق ترین روش برای محاسبه قیمت پارکت بود.
آنچه در این مقاله گذشت.....
برای محاسبه قیمت پارکت ابتدا باید متراژ مورد نظر خودمان را به دست بیاوریم و ده درصد جهت پرتی و دور ریز به آن اضافه کنیم و سپس میزان قرنیز مورد نیاز و قیمت آن را به دست بیاوریم سپس قیمت هر متر پارکت را ضربدر متراژ کنیم، و بعد از آن هزینه نصب، چسب و لاک را به آن اضافه کنیم تا محاسبه قیمت پارکت را به دقیق ترین شکل ممکن انجام دهیم.